Ароматний лимонний кекс із глазур’ю: простий рецепт за 10 хвилин
1 min read
Це ідеальний десерт для того, щоб справити враження на гостей без особливих зусиль.
Цей кекс готується дуже просто і швидко / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Приготувати ароматний лимонний кекс із глазур’ю можна легко і просто. При цьому вам не доведеться проводити багато часу на кухні, оскільки цей десерт можна спекти в аерофритюрниці або мультипечі, а на підготовку знадобиться всього 10 хвилин.
Як пише Express, кекс виходить вологим і повітряним, з яскравим лимонним смаком і солодкою глазур’ю. Це ідеальний десерт для того, щоб справити враження на гостей без особливих зусиль.
Інгредієнти для лимонного кексу:
Відео дня
250 г вершкового масла (залишити при кімнатній температурі до розм’якшення)
250 г цукрової пудри
Чотири яйця
250 г борошна
Цедра і сік трьох лимонів
100 г цукрової пудри
Метод приготування:
Підготуйте форму, яка поміститься в кошик вашої фритюрниці або стоятиме на решітці. Вистеліть її папером для випікання.
Візьміть велику миску і змішайте в ній масло, цукор, яйця, борошно, дрібку солі та цедру з двох лимонів. Ретельно перемішайте до однорідної та легкої консистенції або збийте міксером для більш повітряної консистенції.
Після приготування суміш має бути світлою і без грудочок. Для додаткової текстури ви можете додати на цьому етапі невелику жменю маку.
Потім розігрійте фритюрницю до 160 °C. Викладіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте зверху. Лимонний кекс має випікатися від однієї години до однієї години 10 хвилин.
Щоб перевірити готовність пирога, встроміть у середину шпажку – вона має вийти чистою. Якщо пиріг починає занадто темніти, накрийте його фольгою, щоб верх не став занадто коричневим.
Для глазурі змішайте цукрову пудру, лимонну цедру, що залишилася, і рівно стільки соку, щоб вийшла гладка, текуча глазур.
Дайте спеченому пирогу охолонути у формі протягом п’яти хвилин. Потім обережно вийміть теплий пиріг із форми і покладіть його на решітку над тацею. За допомогою шпажки зробіть глибокі отвори по всій поверхні пирога.
Повільно полийте пиріг глазур’ю, дозволяючи їй стікати з боків. Дайте глазурі застигнути перед подачею.
Можете також спробувати приготувати смачний шоколадний торт за простим рецептом, для якого вам знадобиться всього три інгредієнти.