У липні багато господинь починають консервувати огірки — ціни на них стають досить доступними, а вибір рецептів, як завжди, великий. А це класичний рецепт консервованих огірків із чудовим розсолом.
Консервовані огірки — рецепт на 2 літрові банки Інгредієнти:
- 1 кілограм огірків
- 1 болгарський перець
- 2 парасольки кропу
- 4-6 зубків часнику
- 8 чайних ложок 9% оцту
- 4 шт. запашного перцю горошком
- 10 шт. чорного перцю горошком
- 2 лаврові листки
- 1 літр води
- 1 столова ложка солі
- 2,5 столові ложки цукру
Збережіть цей рецепт для приготування огірків на зиму.
Огірки вимийте та залийте холодною водою на 1-2 години. Підготуйте банки: промийте їх содою та простерилізуйте над парою протягом 5 хвилин, а кришки прокип’ятіть. Залийте лавровий лист і кріп окропом і залиште на 1 хвилину.
Розкладіть інгредієнти по банках: нарізаний перець, лавровий лист, чорний та запашний перець, часник, парасольки кропу. Огірки розмістіть у банки спочатку вертикально, відрізавши плодоніжки, а другий ряд укладіть горизонтально. Зверху додайте ще трохи часнику та кропу, залийте окропом, накрийте кришками та залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, закип’ятіть її ще раз, знову залийте банки, накрийте кришками. Після другого разу воду злийте повністю.
Приготуйте маринад: на 1 літр води потрібно 1 ст. л. солі та 2,5 ст. л. цукру. Доведіть воду до кипіння та розчиніть у ній сіль і цукор. Залийте огірки в банках свіжоприготованим маринадом. У кожну літрову банку додайте оцет, і відразу закрийте банки кришками. Переверніть їх догори дном, поставте в тепле місце та накрийте ковдрою до повного охолодження.