Фруктово-горіховий кекс від Мері Беррі: ідеальний рецепт на Різдво
1 min read
Цей кекс готується дуже просто.
Це ідеальний рецепт на Різдво / ua.depositphotos.com
Різдвяний кекс із фруктами – ідеальна випічка для різдвяного сезону, проте для декого він може здатися занадто складним у приготуванні.
Як пише Express, відома кондитерка Мері Беррі змінила цей рецепт, створивши його простішу версію, яка не вимагатиме від вас надто великих зусиль у його приготуванні та дасть змогу насолодитися ароматною і супер-фруктовою різдвяною випічкою.
Інгредієнти:
Відео дня
350 г цукатів із вишень
200 г консервованих шматочків ананаса в натуральному соку
350 г сушених абрикосів (кураги)
100 г мигдалю, дрібно нарізаного
Терта цедра двох лимонів
350 г родзинок
250 г борошна
250 г цукрової пудри
250 г розм’якшеного вершкового масла
75 г меленого мигдалю
П’ять великих яєць
Для прикраси:
Цілий мигдаль
Цукати з вишні
Для завершення:
100 г цукрової пудри, просіяної
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 160 °C (конвекція 140 °C/газ три). Змастіть олією круглу форму для торта глибиною 23 см і вистеліть дно та боки подвійним шаром пергаменту.
Вишню промийте і добре обсушіть, наріжте дрібно. Злийте воду з ананаса, ретельно просушіть і наріжте. Наріжте абрикоси на шматочки розміром із родзинки.
Помістіть підготовлені фрукти і горіхи у велику миску для змішування з тертою лимонною цедрою і родзинками та перемішайте. Додайте решту інгредієнтів і добре змішайте протягом однієї хвилини до отримання однорідної маси. Викладіть суміш у підготовлену форму для торта.
Вирівняйте поверхню і прикрасьте верх цілим мигдалем і половинками цукатів. Випікайте в попередньо розігрітій духовці близько двох годин і 25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. (Якщо верх кексу занадто швидко зарум’янився, накрийте його фольгою). Вставте шпажку, щоб перевірити – якщо вона вийде чистою, кекс готовий.
Залиште застигати у формі близько 30 хвилин, потім вийміть і повністю остудіть на решітці.
Змішайте просіяну цукрову пудру з достатньою кількістю води, щоб вийшла рідка глазур, і полийте нею верх торта.
Однією з найпопулярніших страв на Різдво є індичка. у Мері Беррі також є рецепт смачної запеченої птиці з хрусткою скоринкою.