На приготування всього торту піде близько 40 вхилин.
Бісквітні торти дуже прості у приготуванні / фото ua.depositphotos.com
Бісквіт “Вікторія” часто готують, змащуючи ягідним джемом та пухким вершковим кремом. Хоча це дуже проста випічка, вона радує своїм вишуканим смаком.
“Це бісквіт Вікторії, який я готую десятиліттями… Я не раджу готувати його заздалегідь, оскільки він швидко черствіє. Як і у випадку з багатьма простими задоволеннями, просто насолоджуйтесь ним зараз”, – каже ресторанний критик та кухар Нігелла Лоусон.
За цим рецептом виходить від восьми до десяти шматочків. Для приготування знадобляться:
Відео дня
- вершкове масло – 225 г;
- цукрова пудра – 225 г;
- ванільний екстракт – 1 ч.л.
- борошно – 200 г;
- кукурудзяне борошно – 25 г;
- розпушувач – 2,5 ч.л.
- сіль – дрібка;
- яйця – 4 шт.;
- молоко – 2-3 ст.л.
Також для начинки вам знадобиться малинове варення без кісточок (75 г), свіжа малина (10 г) та жирні вершки (150 мл).
Розігрійте духовку до 180C/160C з вентилятором. Форму змастіть маслом та вистеліть пергаментом.
Для початку збийте масло з цукром до легкої та пишної маси. Додайте ваніль і перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно з сіллю та розпушувачем. Вбийте одне яйце у вершкове масло та цукор, потім одну столову ложку борошняної суміші та продовжуйте так, доки не закінчаться всі яйця. Вмішайте решту борошна і потроху додайте молоко.
Тісто розділіть між двома формами і випікайте 20-25 хвилин. Залиште остигати у формі на 10 хвилин і потім перекладіть на решітку. Коли коржі повністю охолонуть. На нижній корж викладіть джем. Зверху нга нього покладіть малину і трохи притисніть виделкою. Накрийте ягідну начинку збитими вершками і другим коржем. Для прикрашання можна використати цукрову пудру.
Що ще смачного приготувати
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати масляний крем. Він чудово підійде для наповнення капкейків та прикрашання святкових тортів.
Крім того, можна приготувати булочки, які подають у Букінгемському палаці.