Баклажани виходять підсмаженими зовні та ніжними всередині.
Як смачно приготувати баклажани / фото 1zoom.ru
Шеф-кухар Йотам Оттоленгі поділився своїм найкращим способом приготувати баклажани “без засолювання і без суєти”, пише simplyrecipes.com.
Кухар рекомендує нарізати баклажани товстими скибочками, злегка приправити їх сіллю і змастити олією, після чого відправити прямо в сильно розігріту духовку.
Баклажани виходять підсмаженими зовні і ніжними всередині, не жорсткими і не гіркими.
Відео дня
Рецепт баклажанів Оттоленгі
Вам знадобиться:
- баклажани – 2 шт;
- сіль – за смаком;
- оливкова олія – 2 ст. ложки.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 230 °C;
- застеліть деко пергаментним папером;
- наріжте баклажани кружальцями завтовшки 3-4 см і викладіть їх в один шар на деко;
- посипте баклажани сіллю і змастіть олією з двох боків.
- випікайте до золотисто-коричневого кольору близько 30 хвилин.
Читайте також:
Які яйця кращі – білі чи коричневі: фермери пояснили відмінності
Чи можна пити каву натщесерце: гастроентерологи розвіяли популярний міф
Знижує кров’яний тиск: експерти назвали літній овоч, який містить більше калію, ніж банан
Окремо експерти радять не вибирати китайські, японські або тайські сорти баклажанів для цього рецепта.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що мережу підкорив популярний рецепт баклажанів, який змушує бігти по них у магазин.