Цей соус з лимона та орегано підкорить ваш шлунок.
Риба на грилі дуже смачна / фото ua.depositphotos.com
Риба на грилі – є однією з популярних літніх страв. Вона легко готується, дуже смачна та корисна для здоров’я.
Food & Wine поділився корисними порадами її приготування від авторки кулінарних книг Марселли Хазан. Її рецепт риби-меч став дуже відомим, однак цими лайфхаками можна скористатись для приготування будь-якої іншої.
Як приготувати рибу на грилі
Рецепт містить лимонно-орегано-соус, який надає рибі яскравий трав’яний смак. Варто зробити отвори, що ароматична суміш змогла потрапити й усередину.
Відео дня
Для його приготування треба взяти:
- лимонний сік,
- сіль та перець.
- нарізаний свіжий орегано,
- оливкову олію першого віджиму;
- стейк улюбленої риби.
Для початку розпаліть гриль. У цей час змішайте лимонний сік з сіллю, щоб вона розчинилась. Додайте орегано, оливкову олію і щедро приправте перцем.
Рибу треба смажити на сильному вогні, переконавшись, що стейки тримаються якомога ближче до найгарячішої точки на грилі. Переверніть один раз і продовжуйте готувати до повної готовності риби, приблизно 6-7 хвилин.
Перекладіть рибу на тарілку та проколіть виделкою кожен шматок у кількох місцях, щоб утворилися точки, через які соус просочиться. Знову перемішайте соус, перш ніж полити ним всю рибу, і одразу подавайте.
Інші поради щодо гриля
Раніше УНІАН розповідав, як готувати курячі крильця барбекю в пряному паніруванні та гостро-солодкій глазурі.
Зірковий кухар з Британії Джеймі Олівер запропонував свій варіант трохи солодкого шашлика з курячого м’яса, який підійде як для приготування на мангалі.