Проста в приготуванні закуска “Білочка”, також відома як єврейська закуска або єврейська намазка, чудово підходить для швидкого перекусу або коли потрібно нагодувати багато гостей. Ця універсальна намазка добре поєднується з іншими інгредієнтами для бутербродів. За бажанням можна додати до неї будь-які овочі, зелень, крабові палички, консервовану сардину або солоний оселедець.
Намазка з плавленим сиром і часником
Інгредієнти:
- плавлений сир — 2 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- зелена цибуля — 10 г;
- майонез — 2 ст. л.;
- сіль, перець — за смаком.
Плавлений сир рекомендується попередньо покласти в морозильник на кілька годин, щоб його було легше натерти на тертці. Відваріть яйця в підсоленій воді до стану круто (8-10 хвилин) і остудіть. Часник очистіть, видаліть зелену серцевину та дрібно наріжте.
Натріть варені яйця та плавлені сирки. Змішайте у великій мисці сирки, яйця та подрібнений часник. Також, за бажанням додайте в намазку рубану зелень. Після цього заправте страву майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Намазка вийде набагато смачнішою, якщо використовувати домашній майонез.
Готову закуску намажте на грінки, подавайте в тарталетках або наповніть лаваш. Добре поєднується намазка з плавлених сирків із кружечками томатів або морквою по-корейськи. Для свята бутерброди з “Білочкою” можна подати з червоною рибою.
Білочка-намазка зберігається в холодильнику в контейнері під закритою кришкою не більше 4 днів.