Найкращий спосіб приготувати капусту, щоб зробити її “зіркою”: так ви ще не пробували

Цей спосіб приготування розкриє всі плюси капусти, які ви не зможете забути.
Цей рецепт із капусти точно вас здивує / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com
Капусту вирощують ось уже понад 4 тисячі років, проте багато хто досі не знає, скільки страв можна з неї приготувати і насолодитися її смаком. Здебільшого ж її використовують як інгредієнт для борщу чи салату. Однак капусту можна зробити головною.
Запечена капуста – неймовірно проста та доступна страва, яку легко приготувати вдома з кількох інгредієнтів, пише AllRecipes. Запікання капусти в духовці підкреслює її природну солодкість і насичений смак.
Крім того, цей спосіб приготування створює цікавий контраст текстур: внутрішнє листя залишається м’яким і соковитим, а краї стають хрусткими і злегка підгорілими. І при цьому капуста зберігає в собі всю користь, включно з клітковиною, калієм, вітамінами K і C.
Відео дня
Як приготувати запечену капусту
Для цього нам знадобляться кілька інгредієнтів – качан капусти щільного ґатунку (білокачанна або червонокачанна капуста, пекінська або савойська), маслинова олія Extra Virgin (але можна замінити олією або топленою олією), спеції (сіль, чорний перець, червоний перець і часниковий порошок) та трохи свіжовичавленого лимона.
- Наріжте капусту часточками, залишивши качан, щоб вони не розвалилися.
- Змастіть часточки оливковою олією (або просто втирайте олію руками).
- Посипте часниковим порошком, червоним і чорним перцем, сіллю з усіх боків.
- Викладіть на деко і запікайте за температури 230°C близько 30 хвилин, перевернувши часточки на середині готування. Краї мають злегка підгоріти.
Перед подачею збризніть свіжовичавленим лимонним соком.
Порада: Якщо вам подобається м’якша капуста, попередньо бланшуйте її перед запіканням. Після цього обов’язково обсушіть паперовим рушником, щоб отримати гарну рум’яну скоринку.
Інші дивовижні рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про незвичайні рецепти салатів із пекінської капусти. Один із них точно вас привабить, адже в його приготуванні не використовується майонез.
Крім того, ми розповідали про три веганські рецепти, які ви захочете приготувати. Йдеться про кремову томатну пасту, тофу з сіллю та перцем і карі з цвітної капусти з чіпсами. Кожна з цих страв готується щонайбільше півгодини, не потребує значних зусиль, а виходить у підсумку дуже смачно.