Неділя, 25 ЖовтняПерший регіональний
Shadow

Чи дотримуються у херсонських кафе карантинних вимог

 
7 жовтня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з поліцією промоніторили, як у Херсоні на Центральному ринку та у закладах громадського харчування дотримуються карантинних вимог.
 
На ринку продавці перебували в масках, приміщення м’ясо-молочного павільйону прибирається за графіком. Але деякі відвідувачі нехтують носінням маски.
 
Що стосується закладів громадського харчування, то найпоширенішими порушеннями лишаються:
– відсутність засобів індивідуального захисту у персоналу, особливо захисних окулярів, мала кількість або відсутність змінних масок;
– відсутність саме дезінфікуючих, а не миючих засобів для обробки торгових площ;
– працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу;
– кондименти до напоїв ( цукор, мішалки, трубочки тощо) знаходяться не в індивідуальних упаковках;
– страви видаються у багаторазовому посуді в закладах, де відсутня або знаходиться в несправному стані посудомийна машина;
– не ведеться графік вологого прибирання приміщень;
– у багатьох закладах використовують паперове меню.
 
Карантинні правила стосуються і роботи закладів громадського харчування на виніс. Так, співробітники Держпродспоживслужби замовили доставку піци в одному із закладів. Доставив її не співробітник закладу і не спеціальний кур’єр. А таксист, без захисної маски та рукавичок. Тому найближчим часом фахівці проведуть із співробітниками цього закладу роз’яснювальну роботу.
 
Щоденно під час заходів фахівцями Головного управління проводиться постійна роз’яснювальна робота з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.
 
– За результатами нашого візиту можу сказати, що підприємці все більше не дотримуються карантинних обмежень. У деяких закладах складені протоколи за порушення вимог санітарного законодавства. Інші обіцяють виправити вказані недоліки. Ми проводили і будемо продовжувати проводити роз’яснювальну роботу з підприємцями щодо протиепідемічних заходів. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.
 
Прес-служба Держпродспоживслужби у Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *