П’ятниця, 16 КвітняПерший регіональний
Shadow

Рецепт легендарного торта “Павлова”

Торт, який вас приємно здивує. Хрумка скоринка приховує м’яку, як зефір, серединку, а солодка меренга вдало поєднується з легким кремом і свіжими ягодами та фруктами.

Окрім того, історія його створення заслуговує на окрему увагу.

Торт назвали на честь відомої балерини Анни Павлової. А новозеландська і австралійська кухні і досі ведуть за нього боротьбу.

Кажуть, що кухар, який вперше приготував його на день народження прими, заявив, що цей торт такий же невагомий як вона. Так і назвали десерт — “Павлова”.

Приготувати торт зовсім не складно, зате результат буде направду королівським. Окрім того, десерт дуже гарно і апетитно виглядає.

Інгредієнти:

Безе-основа:

  • Білки – 4 шт
  • Цукрова пудра – 250 гр
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч л
  • Лимонний сік – 0,5 ч.л

Крем:

  • Вершки 33%- 250 гр
  • Пудра – 100 гр

Фрукти свіжі або консервовані 

Основа — корж з меренги, схожий на балетну пачку. У роботі з меренгою є кілька правил. Перше з них — акуратно відділіть білки від жовтків, щоби жодна крапля жовтка не потрапила в білок.

Посуд, у якому будете збивати білки, має бути сухим і нежирним, протріть його рушником. Білки мають бути кімнатної температури, дістаньте яйця з холодильника завчасно або залиште на 10 хв у теплій воді.

Збивайте білки міксером, поступово збільшуючи швидкість. Коли утворилася пишна піна, не переставайте збивати та поступово всипайте цукрову пудру. Збивайте ще декілька хвилин, поки маса стане блискучою і дуже тугою.

Як це перевірити? Білкова маса на вінчику зберігає форму, а миску можна перевернути догори дриґом і нічого не випаде (але краще не ризикуйте).

Додайте кукурудзяний крохмаль і лимонний сік та акуратно перемішайте лопаткою (не міксером). Довго мішати не потрібно, щоби не порушити повітряну структуру маси.

Викладіть масу на пергамент колом — це основа торта. Можна формувати корж в тортівниці без дна, а потім її забрати. Або намалювати на пергаменті коло і викласти масу по ньому. Всередині зробіть широке заглиблення — ніби гніздо. Потім у нього накладемо крем.

Випікайте при температурі 100 градусів 1,5 години. Це залежить від вашої духовки. Корж може тріснути, але має бути м’яким всередині.

Для крему холодні вершки збийте з цукровою пудрою до стійких піків — приблизно 5-7 хв. Викладіть зверху на корж. Прикрасіть торт ягодами та фруктами на ваш смак.

Класичний варіант “Павлової” подають з полуницями та ківі. Ви можете використати будь-які свіжі чи заморожені ягоди, консервовані чи свіжу фрукти або фруктові пюре.

Смакуйте невагомий торт, що тане в роті.

BBC NEWS УКРАЇНА 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *