Субота, 26 ВересняПерший регіональний
Shadow

На херсонські ринки не допустили потрапляння овочів та фруктів з нітратами

У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 27 по 31 липня 2020 року проведено 829 досліджень рослинної продукції, серед яких 130 – баштанних культур. Під час яких було виявлено 22 випадки перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів.
 
Види продукції, в якій виявлено перевищення ГДК:
 
буряк – 3 випадки;
кабачки – 1 випадок;
баклажани – 1 випадок;
помідори – 1 випадок;
кукурудза – 1 випадок;
морква – 1 випадок;
капуста – 1 випадок;
капуста броколі – 1 випадок;
смородина – 1 випадок;
кавун – 1 випадок;
дині – 10 випадків.
 
У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі, ягоди та бахчові не допущені до реалізації. Усього 7,6 тон.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в
Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *