П’ятниця, Лютий 21Перший регіональний

Олів’є за старовинним рецептом: з раком з Дніпровських плавнів

Невід’ємний атрибут будь-якого новорічного столу –  салат олів’є. ПЕРШИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ спільно з рестораном української кухні «Пан Атаман» підготували для вас ексклюзивну новорічну страву за старовинним українським рецептом, який наближений до оригінального французького, але з українською, а саме – херсонською родзинкою.

До салату входить стандартний набір продуктів: спочатку відварена, а потім запечена перепелина грудка, відварена морква та картопля, зелений горошок, солоний огірок. Соус  робимо на курячих жовтках з додаванням рослинного масла, гірчиці, соку лимона.

Як розповідає Олена, кухар ресторану «Пан Атаман» до оригінального рецепту олів’є додавали чорну ікру, яку засалювали у «мішочку», потім ставили під гніт, тому ікра була не зерниста, а як паста.

Наш новорічний салат ми прикрашаємо перепелиними яйцями з червоною ікрою, сьомгою та фаршированим раком з Дніпровських плавнів. Також при подачі олів’є додають свіжий огірок, каперси й зелень. 

А ви знали, що вперше оригінальний рецепт олів’є опублікували в 1894 році в журналі «Наша їжа» вже після смерті автора цієї страви  французького шеф-кухара Люсьєна Олів’є. Салат настільки прийшовся до вподоби господиням, що його готували на кожен Новий рік, але інгредієнти заміняли на дешевші або на ті, що можна було знайти в магазинах у часи тотального дефіциту.

Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, замініть майонез йогуртом, який не зашкодить вашій фігурі. Для вегетаріанців підійде рецепт олів’є з креветками або з додаванням тофу.

З Новим 2020 роком! Смачного вам!

Елеонора Гуськова

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *