На базі відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради 8 січня 2020 року відбувся районний семінар – навчання за участі медичних сестер і відповідальних за організацію харчування в закладах дошкільної та повної загальної середньої освіти.
Захід провела Любов Шарко – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Під час навчання опрацьовані Рекомендації щодо порядку складення перспективних меню харчування дітей в закладах дошкільної та середньої загальної освіти, які розробило Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Також були обговорені питання стосовно запровадження у харчуванні учнів шкіл у районі страв із збірника рецептур переможця кулінарного шоу «Майстер Шеф» Євгена Клопотенка. З урахуванням наявних умов на шкільних харчоблоках прийнято рішення про поступове введення – по 2-5 нових страв в харчування дітей, починаючи вже з середини січня поточного 2020 року.
Від так школярів частуватимуть: салатом з відвареного буряка з сухариками, рисовим супом з томатами, смаженим хеком, картопляним пюре з морквяним або буряковим соком та чаєм каркаде.