П’ятниця, 21 СічняПерший регіональний
Shadow

Стало відомо, яка страва на основі пива рятувала життя запорізьких козаків

Страва

Історію та секрети приготування козацької страви на основі пива розповів учасникам заходу «Розвіємо міфи про Херсон» у ресторані «Мускат» місцевий краєзнавець і реконструктор епохи козацтва Андрій Лопушинський.

Андрій Лопушинський:

 

«Надзвичайно цікаве свідоцтво про пиво нам залишив француз Гійом Левассер де Боплан, який прожив приблизно 18 років на території України. А коли повернувся на Батьківщину, він видав книгу, у якій описав звичаї та побут українців. Він згадував, як разом із військом відправився в надзвичайно холодну зиму. Тоді, щоб вижити при лютому холоді, місцеві жителі зігрівалися гарячою їжею. І однією зі страв був суп на основі пива».

Шеф-кухарю ресторану «Мускат» Олександру Шостаку вдалося приготувати цей суп за старовинним рецептом козаків та пригостити ним відвідувачів заходу. Смак у страви досить незвичний, тож одразу вгадати інгредієнти козацького суп вдалося не всім.

 

А ми ділимося секретним рецептом козацького пивного супу з нашими читачами.

Запам’ятайте, що такий суп не містить ані води, ані якогось м’ясного бульйону. В якості рідкої основи використовується пиво, яке доводять до кипіння, потім за бажанням додають різні прянощі (гвоздика, кориця, імбир, коріандр і ін.), цукор й сирі яйця (або окремо білок або жовток), молочні продукти (вершки, молоко, сметана). До пивних супів подаються солоні грінки або сухарики, як правило, з чорного хліба.

З роками рецепт страви почали ускладнювати, додаючи до пивного супу картоплю, моркву, цибулю та бекон. Страву рекомендують подавати у глиняних горщиках, які б довго зберігали температуру супу, та прикрашають зеленню.

Як бачите, страва нескладна. Тож тепер і у вас є можливість поекспериментувати вдома на кухні і приготувати справжній козацький суп за старовинним рецептом.

Катерина Чобітько
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *