Неділя, 20 ВересняПерший регіональний
Shadow

Стало відомо, яка страва на основі пива рятувала життя запорізьких козаків

Історію та секрети приготування козацької страви на основі пива розповів учасникам заходу «Розвіємо міфи про Херсон» у ресторані «Мускат» місцевий краєзнавець і реконструктор епохи козацтва Андрій Лопушинський.

Андрій Лопушинський:

«Надзвичайно цікаве свідоцтво про пиво нам залишив француз Гійом Левассер де Боплан, який прожив приблизно 18 років на території України. А коли повернувся на Батьківщину, він видав книгу, у якій описав звичаї та побут українців. Він згадував, як разом із військом відправився в надзвичайно холодну зиму. Тоді, щоб вижити при лютому холоді, місцеві жителі зігрівалися гарячою їжею. І однією зі страв був суп на основі пива».

Шеф-кухарю ресторану «Мускат» Олександру Шостаку вдалося приготувати цей суп за старовинним рецептом козаків та пригостити ним відвідувачів заходу. Смак у страви досить незвичний, тож одразу вгадати інгредієнти козацького суп вдалося не всім.

А ми ділимося секретним рецептом козацького пивного супу з нашими читачами.

Запам’ятайте, що такий суп не містить ані води, ані якогось м’ясного бульйону. В якості рідкої основи використовується пиво, яке доводять до кипіння, потім за бажанням додають різні прянощі (гвоздика, кориця, імбир, коріандр і ін.), цукор й сирі яйця (або окремо білок або жовток), молочні продукти (вершки, молоко, сметана). До пивних супів подаються солоні грінки або сухарики, як правило, з чорного хліба.

З роками рецепт страви почали ускладнювати, додаючи до пивного супу картоплю, моркву, цибулю та бекон. Страву рекомендують подавати у глиняних горщиках, які б довго зберігали температуру супу, та прикрашають зеленню.

Як бачите, страва нескладна. Тож тепер і у вас є можливість поекспериментувати вдома на кухні і приготувати справжній козацький суп за старовинним рецептом.

Катерина Чобітько
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *