П’ятниця, 30 ЖовтняПерший регіональний
Shadow

Як у Голій Пристані дотримуються карантину

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили, чи дотримуються карантину підприємці в Голій Пристані.

Під час карантину особлива увага приділяється якості води, яку споживають мешканці міста. Тому представники Держпроспоживслужби одразу перевірили, як беруться проби води на дослідження за органолептичними (смак, запах, колір) та мікробіологічними показниками.

Місцевий ринок не працює з 19 березня 2020 року, ворота зачинені. Продукти можна придбати або у маленьких продуктових крамничках, або у супермаркеті. У магазинах проводять усі необхідні заходи – приміщення дезінфікуються, кілька разів на день проводиться вологе прибирання.

“У місті Гола Пристань проводяться всі протиепідемічні заходи для зупинення розповсюдження вірусу COVID-19. При райдержадміністрації, при міській раді створена комісія, яка щоденно моніторить заклади, яким прописано бути зачиненими. – зазначив Володимир Квитковський, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Голопристанського районного управління Держпродспоживслужби.
Людей на вулиці дуже мало, дитячі майданчики та набережна пустують. Автовокзал тут теж не працює, усі двері зачинені, на стоянці автобусів немає.
– Рейди на сьогоднішній день у нас є з моменту виникнення ситуації з коронавірусною інфекцією, проводяться щоденно по всій території області. Ми разом з Нацполіцією проводимо перевірку об’єктів, які підпадають під карантинні обмеження. А також я вважаю не менш важливим проводити перевірки діяльності підприємств питного водопостачання та водовідведення. Дуже важливо зараз не втрачати контроль саме за якістю питного водопостачання. До речі, стосовно тієї інформації, яка вчора була розміщена у ЗМІ щодо заборони начальникам управлінь брати участь у таких рейдах, вона не відповідає дійсності. Якщо уважно почитати той самий наказ, який розміщено, там чітко прописано, що в першу чергу залучаються наші фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Тобто профільні наші фахівці”, – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного управління Держпродспоживслужби Тарас Година – Арюпін.

Подібні рейди триватимуть і надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *