На Херсонщині 420 закладів освіти, де харчуються понад 60 тисяч школярів. Також 404 дошкільних навчальних закладів, де харчуються близько 35 тисяч дітей.
У 2019 році співробітниками Держпродспоживслужби Херсонської області
було здійснено 219 інспектувань та 36 аудитів закладів освіти та дошкільних навчальних закладів згідно з річним Планом державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Так, для здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів за 2019 рік у навчальних закладах всіх типів було відібрано 18 зразків м’яса свинини та 130 змивів з обладнання харчоблоків.
Дослідження були проведені в Херсонській регіональній державній лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Іх результати свідчать про те, що жодної загрози здоров’ю дітей не виявлено.