Домашня Нутелла просто прекрасно підходить до тостів і млинців, легко готується і виходить смачніше магазинної. Якщо вам не подобається або заборонена через алергію горіхова нутелла – рецепт без горіхів точно для вас. Даємо два способи приготування – з варінням і без. З термічною обробкою десерт зберігається в холодильнику більше тижня, а без – не більше 3 днів.
Нутелла домашній рецепт без горіхів
Інгредієнти:
- какао-порошок – 1 стол. л.;
- молоко – 250 мл;
- цукор – 2 стол. л.;
- борошно – 1 стол. л.;
- вершкове масло – 35 г.
У сухій мисці змішайте борошно, цукор і какао-порошок. Налийте приблизно 50 мл холодного молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Після влийте остачу молока, перемішайте до однорідності і поставте на невеликий вогонь. Варіть 8-10 хвилин до загустіння. Вимкніть вогонь, додайте вершкове масло і ще раз перемішайте.
Зберігати варену нутеллу на молоці без горіхів в банці із закритою кришкою в холодильнику.
Нутелла без горіхів і без варіння
Інгредієнти:
- какао-порошок – 30 г;
- молоко – 150 г;
- сухе молоко – 30 г;
- соняшникова олія – 200 мл;
- цукор – 40 г;
- ванільний цукор – 15 г.
Перемішайте молоко, масло, білий і ванільний цукор. Молоко краще брати кімнатної температури – тоді всі інгредієнти краще з’єднаються. До інгредієнтів всипте сухе молоко і соняшникову олію. Пробийте нутеллу блендером до однорідності і перекладіть в банку з кришкою.