17 Березня, 2025

Тірамісу з банановим пудингом: як приготувати найніжніший варіант італійського десерту

Він готується ненабагато складніше, ніж стандартний тірамісу.

Цей рецепт поєднує смаки двох найпопулярніших десертів / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Десерт тірамісу подають у кожній кав’ярні, і його нескладно приготувати вдома, тому він дуже популярний. Останнім часом з’явилося дуже багато нетрадиційних варіантів цього десерту – малиновий, лимонний, полуничний.

Портал TastingTable пропонує приготувати об’єднати тірамісу зі ще одним культовим десертом – банановим пудингом. Для його приготування доведеться витратити трохи більше зусиль, ніж для класичного тірамісу, оскільки потрібно буде приготувати заварний крем. Однак, як запевняють автори рецепта, це того варте.

Інгредієнти:

Відео дня

  • 2 склянки молока
  • 2 яйця
  • 1 склянка білого цукру
  • ½ чайної ложки солі
  • 3 столових ложки кукурудзяного крохмалю
  • 2 склянки жирних вершків
  • ¼ склянки цукрової пудри
  • 1 пакет печива “Савоярді”
  • ⅓ склянки свіжозвареного еспресо
  • 3 стиглих банани, нарізаних скибочками (близько 3 склянок)

Інструкція:

Приготуйте пудинг:

Нагрійте молоко до кипіння в каструлі середнього розміру. Додайте яйця, цукор, сіль і кукурудзяний крохмаль у невелику миску. Збийте разом.

Вмішайте половину гарячого молока в яєчну суміш, потім поверніть її в каструлю. Варіть 5-10 хвилин, постійно збиваючи, поки не загусне. Процідіть через дрібне сито і дайте охолонути.

Приготуйте крем:

Збийте вершки та цукрову пудру на високій швидкості до утворення жорстких піків. Додайте половину вершків в остиглий пудинг.

Зберіть десерт:

Розподіліть третину суміші для пудингу по дну форми для випічки розміром 9 x 9 дюймів. Швидко занурте кожне печиво Савоярді в еспресо, перевернувши один раз.

Викладіть шар просоченого печива на пудинг у сервірувальному блюді. Зверху викладіть нарізані банани. Додайте ще один шар пудингу. Повторіть процес викладання шарів із печивом, нарізаними бананами та пудингом.

Для останнього шару розподіліть зверху решту збитих вершків з рештою скибочок банана.

Охолодіть протягом 4 годин перед подачею. Насолоджуйтеся!

Раніше УНІАН ділився двома рецептами смачнючого “ледачого” медовика без розкочування коржів.

Джерело

Copyright © Усі права захищено. | Newsphere автор: AF themes.