Багато господинь влітку почали сезон консервації, а вже в жовтні саме час закривати перці – ціна на них нижче вже не буде. Як заготовити маринований гострий перець на зиму, а також солодкий болгарський.
Маринований перець на зиму на 5 кг (для 5 літрових банок)
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 5 кг
- Вода – 1 л
- Оцет 9% – 200 г
- Олія соняшникова – 200 г
- Цукор – 200 г
- Сіль – 2 ст. ложки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5-6 горошин
- Гвоздика – 2 бутони
- Перець духмяний – 2 горошини
Якщо ви хочете приготувати дуже смачний маринований перець на зиму, вам необхідно для початку вимити перці, позбавити їх від насіння і розрізати на 4 частини (довші можна на більшу кількість частин). Приготувати маринад – в ємності перемішати всі інгредієнти, крім оцту, кип’ятити 5 хвилин, а вже в кінці додати оцет. Закип’ятити воду, туди опустити перці, бланшувати 2 хвилини, потім відкинути на друшляк. Опустити в киплячий маринад, проварити хвилин 5. Перекласти перці в стерилізовані банки, залити маринадом і закатати кришками.
Перець маринований на зиму – простий рецепт з часником
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг
- Часник – 100 г
- Цукор – 300 г
- Сіль – 90 г (3 ст. л. з гіркою)
- Олія рослинна без запаху – 150 мл
- Відвар (після варіння перцю) – 600 мл
- Оцет 9% – 300 мл
Перці вимити, позбавити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Часник очистити, нарізати часточками або пелюстками. Перець опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини, потім шумівкою перекласти в емальовану ємність. Туди ж додати часник, рослинну олію, сіль, цукор. Залити відваром від перців, перемішати. Поставити на плиту, варити 6 хвилин після закипання. Додати оцет, дочекатися повторного закипання і зняти з плити. Маринований солодкий перець на зиму з часником готовий – його залишилося тільки розкласти по банках і закатати кришками.
Маринований гіркий перець на зиму в олії
Інгредієнти:
- Перець гострий – 1 кг
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1 ст. ложка
- Вода – 125 мл
- Олія рослинна – 50 мл
- Оцет 6% – 190 мл
Перці вимити, також прибрати насіння, нарізати овочі смужками. Приготувати маринад – змішати рослинну олію, цукор, сіль і воду. Довести до кипіння, потім викласти в маринад перці і додати оцет. Потім знову закип’ятити, проварити 3 хвилини, після цього розкласти перець маринований на зиму в олії по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Смачного!