
Таке картопляне пюре ви ще не куштували.
Кадр з серіалу “Ведмідь” / Колаж УНІАН / Скриншот, фото pixabay.com
Картопляне пюре вважається дуже легкою у приготуванні стравою, однак навіть її можна подати трохи інакше.
Tasting Table публікує інструкцію приготування картопляного пюре з травами від розробниці рецептів Міріам Хан. Вона надихнулася ним під час перегляду американського комедійно-драматичного серіалу “Ведмідь” (The Bear), в якому розповідається про молодого шеф-кухаря, що був змушений залишити світ великої кухні:
“Завжди цікаво відтворювати відомий телевізійний рецепт, а особливо такий простий. Це доказ того, що казкову страву можна приготувати лише з кількох інгредієнтів, і нагадування про те, що свіже – завжди найкраще”.
Для приготування пюре з травами вам знадобляться 1,5 кг жовтої картоплі, свіжий чебрець, розмарин, півсклянки вершкового масла, ¾ склянки вершків, сіль, перець та лаврове листя. Очистіть та поріжте картоплю, а потім залийте її водою із чайною ложкою солі та кип’ятіть протягом 20 хвилин.
Відео дняЧитайте також:
Чоловік хоче купити звалище, щоб знайти загублений біткоїн-гаманець на сотні млн доларів
7 способів, як повернути старим шкарпеткам нове життя: такі ідеї потрібно відразу записувати
Названо 2 причини “ефекту бумеранга” після розриву стосунків
Іншу каструлю поставте на середній вогонь та додайте туди масло і вершки. Зв’яжіть чебрець, розмарин і лаврове листя в букет шпагатом, а потім киньте його у суміш. Залиште це все варитися і повертайтеся до картоплі.
Злийте з картоплі воду та пропустіть її через м’ясорубку. Потім дістаньте трави із суміші та почніть повільно додавати її у пюре. Додайте сіль і перець, прикрасьте страву свіжою зеленню та подавайте до столу.
Інші способи приготування смачного пюре
Раніше шеф-кухар ресторану Fallow поділився порадами, які допоможуть вам зробити дуже ніжне картопляне пюре. Наприклад, він не варить картоплю у воді.
А відомий телеведучий Гордон Рамзі каже, що є цілих три способи приготування смачного пюре. Він поділився ними із читачами.