Цієї порції вистачить, щоб нагодувати чотирьох людей.
Ця паста виходить насиченою та ароматною / фото ua.depositphotos.com
Цей рецепт вершково-часникової пасти — чудовий варіант для зайнятих будніх вечорів, коли хочеться чогось смачного, не витрачаючи багато часу на кухні.
Незалежно від того, чи ви готуєте для сім’ї, чи приймаєте друзів, цей рецепт від BBC Good Food точно сподобається. Для приготування знадобляться:
- тальятелле – 300 г;
- солоне вершкове масло – 20 г;
- часник – 6 зубчиків;
- борошно – 2 ст. л.;
- курячий бульйон – 150 мл;
- жирні вершки – 200 мл;
- пармезан – 85 г;
- петрушка – 20 г.
Поставте пасту варитись відповідно до інструкцій на упаковці. У цей час розтопіть вершкове масло на найбільшій сковороді. Потім додайте туди дрібно нарізаний часник та трохи свіжомеленого перцю. Обсмажуйте протягом чотирьох-п’яти хвилин, поки часник не стане світло-золотистим і ароматним.
Відео дня
Додайте в сковороду борошно. Перемішуйте одну-дві хвилини, потім поступово вливайте курячий бульйон, поки суміш не стане однорідною. Влийте вершки та всипте більшу частину сиру. Перемішуйте, поки все не розтане і суміш не стане однорідною. Приправте на свій смак.
Перекладіть зварену пасту безпосередньо в соус разом з невеликою кілкість води від варіння. Ретельно перемішайте, за потреби додаючи ще трохи води від пасти, поки не вийде густий і блискучий соус.
Розділіть пасту на чотири порції та прикрасьте подрібненою петрушкою та рештою пармезану. Подавати краще одразу.
Що ще смачного приготувати
Раніше УНІАН розповідав, як готується тушкована яловичина з галушками, а також простий лимонний пиріг від Меррі Беррі.
На десерт добре смакуватиме вологий та насичений шоколадний пиріг.