Одна з найулюбленіших зимових закусок — це помідори, квашені різними методами. Вони виходять ніжними, соковитими та мають пікантний смак, а приготування займає зовсім небагато часу.
Рецепт швидких квашених помідорів у каструлі Складники:
3 кілограми помідорів; 1 пучок кропу; 1 пучок петрушки; 1 пучок кінзи; 5 зубчиків часнику; 1 чайна ложка сушеного орегано; 2 гвоздички; 15 горошин чорного перцю; 2 лаврові листки.
Для розсолу:
2,2 літра джерельної води; 5 столових ложок солі. Збережіть цей простий рецепт для швидкого приготування квашених помідорів у каструлі.
Спочатку виберіть томати — оберіть лише цілі та маленькі. Помийте їх і зробіть надріз біля плодоніжки. Покладіть томати в каструлю та залийте водою, щоб вони повністю покрилися. Злийте воду в окрему ємність, щоб зробити розсіл. Додайте сіль із розрахунку 1 ст. л. з гіркою на 1 л води, доведіть до кипіння, потім охолодіть.
Зелень і часник дрібно наріжте і додайте до помідорів. Туди ж покладіть перець, гвоздику, орегано та лавровий лист. Залийте все теплим розсолом, накрийте каструлю марлею і зверху поставте вантаж (наприклад, тарілку). Дайте помідорам засолитися при кімнатній температурі — зазвичай це займає 3-4 дні. Після цього можна спробувати помідори, і якщо потрібно, розкласти їх у банки й зберігати в холодильнику або залишити досолюватися.
Квашені помідори з гірчицею та цукром Складники:
10 кілограмів помідорів; листя чорної смородини. Для розсолу:
10 літрів води; 2 склянки цукру; 1 склянка солі; 15 лаврових листків; 1 чайна ложка духмяного перцю горошком; 1 чайна ложка чорного перцю горошком; 100 грамів гірчичного порошку. Цей рецепт допоможе вам швидко та легко засолити помідори.
Помийте томати, подрібніть перець до стану крихти. Вимийте листя смородини, відібране листя покладіть на дно каструлі. Викладайте помідори шарами, чергуючи їх із листям смородини.
Приготувати розсіл – усі перелічені інгредієнти змішати, закип’ятити. Остудити, висипати гірчицю, перемішати. Дати відстоятися, потім, коли розсіл стане злегка прозорим, залити помідори. Накрити чистою тканиною або марлею, поставити гніт і залишити засолюватися. За кімнатної температури час закваски становитиме близько 14 днів. Готово!